9,3
719 beoordelingen
ramaker-hattem-hero.jpg

Ons Bedrijf

De geschiedenis van het familiebedrijf Ramaker vindt zijn oorsprong in 1937. In dit jaar startte Johan 'Joop' Ramaker met het verkopen van fietsen en motorfietsen. Na verloop van tijd begon hij met een taxie en autoverhuurbedrijf.

Dit bleek een doorslaand succes, want doordat Joop altijd auto's om de deur had staan, kwamen er mensen vragen of hij hun auto kon repareren. Inmiddels was ook Teunis Ramaker geboren en hielp, toen hij oud genoeg was, zijn vader in drukke tijden. Op zijn 14e jaar begon Teunis fulltime bij zijn vader te werken.

In 1967 verkreeg de familie Ramaker het dealerschap van het toen nog onbekende merk Toyota, Teunis zal later in 1974 op 30 jarige leeftijd, het bedrijf van zijn vader overnemen. Doordat Teunis, samen met Toyota, bleef groeien werd er in 1985 besloten om over te gaan naar een toen grotere en moderne showroom aan de dorpsweg, waar het bedrijf gevestigd was.

Ramaker hattem 555x249.jpg

Nieuwe tijden brengen in ons geval ook nieuwe plannen met zich mee. Autobedrijf Ramaker is aan de dorpsweg inmiddels uit zijn jas gegroeid, en gaat na 66 jaar verhuizen. De nieuwe locatie bevindt zich sinds mei 2003 aan de crunershof 1 (naast het Total tankstation).

Inmiddels is er een derde generatie binnen het bedrijf vertegenwoordigd, Johan Ramaker. Ook hij is op jonge leeftijd in het dealerbedrijf gaan werken, en heeft inmiddels het bedrijf overgenomen van zijn vader.

Ramaker Garage klein wit.png
Meld je aan voor de nieuwsbrief Wat is mijn auto waard