9,4
742 beoordelingen
Terug naar overzicht
PRF+10_LCV_RANGE_4VEHICLE_ICE_1920x1080-1_Large-Landscape

Toyota Professional helpt ondernemers verduurzamen

Nieuwe bedrijfswagenlijn met batterij-elektrische aandrijving, nieuwe Proace Max, meer actieradius voor vernieuwde Proace Worker en City

Toyota Professional helpt ondernemers om hun werkzaamheden te verduurzamen. Dat doet het met een compleet nieuwe lijn van geëlektrificeerde bedrijfswagens in alle segmenten: van compact tot groot en inclusief 4x4 pick-up. Toyota zet in op batterij-elektrische bedrijfswagens en werkt ook aan de ontwikkeling van waterstof-elektrische aandrijving. Dat past in de ‘multitechnologievisie’ van het merk. Op weg naar emissievrije mobiliteit zet Toyota ook in op 48V Hybride-technologie.

Houd mij op de hoogte
Ondernemers en transitie

De complete lijn batterij-elektrische Proace-modellen vormt een sterk aanbod waarmee je minder uitstoot in de stad. Voor situaties waarbij de batterij-elektrische oplossing niet past, werkt Toyota aan een waterstof-elektrische oplossing om de transitie naar emissievrije mobiliteit te versnellen. De aanpak van Toyota Professional begint met goed advies aan de ondernemer, gevolgd door uitgebreide begeleiding en ontzorging op het gebied van opladen. De ondernemer wordt verder ontzorgd dankzij tien jaar garantie op de bedrijfswagen, inclusief de batterij.

Nieuw front en up-to-date connectiviteit

Met een nieuw design voor het front van de Proace-modellen krijgen de bedrijfswagens van Toyota een herkenbaar familiegezicht. Toyota heeft ook het interieur van de modellen onder handen genomen. Behalve een nieuw ontworpen stuurwiel kun je ook rekenen op de nieuwste apparatuur, optioneel met een modern infotainmentsysteem met geïntegreerde navigatie en draadloze Apple CarPlay en Android Auto. Alle modellen van Toyota Professional zijn uitgerust met de nieuwste Toyota Safety Sense-technologie, die de bestuurder assisteert om het rijden veiliger te maken en extra gemoedsrust te bieden.

PRF+2_LCV_RANGE_2VEHICLE_VAN_ICE_1920x1080px_Large-Landscape
Proace City: grotere actieradius

Toyota rust de Proace City uit met de nieuwste EV-technologie, resulterend in een actieradius tot 330 kilometer (WLTP). Dat is ruim 50 kilometer meer dan de huidige generatie. De compacte Proace City is in zijn klasse toonaangevend met zijn laadvermogen. Het model gaat slim om met de ruimte en is leverbaar in twee lengtematen. Afhankelijk van de gekozen aandrijflijn heeft de Proace City een laadvermogen van maximaal 1.000 kg. Alle bestelvarianten bieden voorin comfortabel plaats aan twee of drie personen.

Proace Worker: grootste laadvermogen in zijn klasse

De grotere Toyota Proace heeft niet alleen een nieuw uiterlijk, maar ook een nieuwe naam: Proace Worker. De actieradius van de nieuwe Toyota Proace Worker is met 20 kilometer toegenomen tot 350 kilometer (WLTP). De Proace Worker heeft een laadcapaciteit die bij zijn prestaties past: dit model biedt een laadvolume tot 6,6 m³ en het grootste laadvermogen in zijn klasse.

PRM1_zoomed_Large-Landscape
Toyota Proace Max: de grootste en veelzijdigste

De nieuwe Proace Max is de grootste bedrijfswagen in de Toyota Professional line-up. Hij is er in zes configuraties, drie lengte- en drie hoogtevarianten voor uiteenlopende laadmogelijkheden en twee lengtes voor de wielbasis. In de grootste uitvoering biedt de Toyota Proace Max Electric een laadvolume van 17 m³.

Eenvoudig laden en lossen

Het is eenvoudig om de Toyota Proace Max in en uit te laden dankzij de deuren die de volledige hoogte van de carrosserie beslaan en die een praktische vierkante opening bieden. Voor het eerst bij een Toyota kunnen de deuren over 270 graden openslaan, wat extra ruimte rond de Proace Max biedt voor het in- en uitladen. Ook maakt het de toegang tot de cabine nog makkelijker.

Toyota-exterieur-PROACE-MAX-elektrisch-achterkant
Toyota-exterieur-PROACE-MAX-elektrisch-voorkant-twee-zits
420 kilometer actieradius

De nieuwste batterij-elektrische technologie in de Toyota Proace Max biedt een actieradius tot 420 kilometer (WLTP). Het platform is toonaangevend voor uiteenlopende op- en ombouwmogelijkheden. De Proace Max is behalve als bestelauto ook verkrijgbaar in een- en driewegkipper- en dropside-configuraties, Chassis-Platform en Crew Cab met twee rijen zitplaatsen. Daarnaast wordt de Toyota Proace Max, net als de andere Proace-modellen, geleverd met tien jaar garantie zolang de auto’s in onderhoud zijn bij een officiële Toyota-dealer of Erkend Reparateur. De garantie geldt ook op het batterijpakket van de elektrische bedrijfswagens van Toyota.

hil0001a_20-2_Large-Landscape
Toyota Hilux Hybrid 48V

Toyota breidt het Professional-gamma uit met de Hilux Hybrid 48V, die efficiënter met brandstof omgaat en betere prestaties levert – voor nóg formidabelere capaciteiten op en naast de weg. Natuurlijk biedt ook de Hilux Hybrid 48V de inmiddels legendarische duurzaamheid en betrouwbaarheid. Daarbij reageert hij nu sneller op het gaspedaal en accelereert hij krachtiger. Ook de off-roadprestaties zijn verbeterd, met een soepelere acceleratie in ruw terrein en de mogelijkheid van regeneratief remmen tijdens afdalingen. De verbeterde rijeigenschappen gaan niet ten koste van het trekgewicht en laadvermogen van respectievelijk 3.500 en 1.000 kg.

Waterstof-elektrische Toyota Hilux

Eerder dit jaar presenteerde Toyota een waterstof-elektrisch prototype van de Hilux. Dit project weerspiegelt Toyota’s Europese strategie om waterstof-brandstofceloplossingen te ontwikkelen ter bevordering van koolstofneutraliteit. Voor de aandrijflijn gebruikt Toyota kernelementen van de waterstof-elektrische Toyota Mirai – technologie die zich in bijna tien jaar productie heeft bewezen. Tijdens het rijden produceert de brandstofcel geen andere uitstoot dan zuiver water.

Toyota past drie hogedruktanks voor waterstof toe, waarmee het prototype een actieradius heeft van naar verwachting meer dan 600 kilometer – aanzienlijk meer dan mogelijk is met elke huidige batterij-elektrische aandrijflijn.

Toyota-exterieur-Hilux_Medium-Landscape
Houd mij op de hoogte Meer info over Toyota Bedrijfswagens Inschrijven Toyota nieuwsbrief