9,4
742 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-Sit-Ski-header-1140x380.jpg

Revolutionaire Toyota Sit-Ski helpt paralympiërs

Inventieve mono-ski voor de beste prestaties

Ingenieurs van Toyota in de Verenigde Staten werkten samen met het US Paralympics Alpine Ski Team om de Toyota Sit-Ski te creëren, een revolutionaire nieuwe mono-ski voor zittende atleten. Onder meer technologieën en materialen van sportwagens zijn in het project gebruikt om de prestaties van de sporters naar een hoger niveau te tillen.

Nóg beter

Het project begon eind 2019, waarbij Toyota-ingenieurs werden bijgestaan door vijfvoudig paralympiër Chris Devlin Young. Zijn bijdrage tijdens de ontwikkeling heeft voor waardevolle feedback gezorgd over de constructie en dynamiek van de zogenoemde rig. Aandachtspunten waren onder meer het veersysteem, de zitpositie en pasvorm, en de mechanische veranderingen die nodig waren om aan te sluiten bij de verschillende disciplines in para-alpineskiën.

Toyota-Sit-Ski-01-1024x640.jpg
Peking 2022

De laatste fase stond in het teken van het uitvoerig testen van de Toyota Sit-Ski. Er is succesvol mee geracet op verschillende evenementen over de hele wereld. Alles ter voorbereiding op zijn officiële debuut op het wereldtoneel tijdens de Paralympische Spelen van 2022 in Peking, waar de ski tijdens het alpineskiën onder de aandacht werd gebracht door Team USA-deelnemers en meervoudig paralympisch medaillewinnaars Andrew Kurka en Laurie Stephens.

Kijkje in de keuken

Om dit spraakmakende debuut te vieren, heeft Toyota USA een exclusieve, vierdelige videoserie samengesteld met beelden van achter de schermen tijdens de ontwikkeling van het Toyota Sit-Ski project. De video’s zijn hieronder te bekijken.

Perfecte samenwerking

Als reactie op het paralympische debuut van de Toyota Sit-Ski zei Lisa Materazzo, vertegenwoordigster van Toyota USA: "Er is voor Toyota geen geschikter wereldwijd evenement dan de Paralympische Spelen om zijn hartstochtelijke overtuiging kracht bij te zetten dat iedereen recht heeft op bewegingsvrijheid in een inclusieve samenleving."

Tony McAllister, lid van het Olympisch en Paralympisch Comité van de Verenigde Staten: "Toyota is een fantastische partner. Het gevoel van de atleten is het allerbelangrijkste. Toyota stelt onze atleten in staat om op hun best te zijn en plezier te hebben bij het skiën met de Toyota Sit-Ski."

Toyota-Sit-Ski-02-1024x640.jpg
Start your impossible

Als Worldwide Official Mobility Partner van de Olympische en Paralympische Spelen biedt Toyota iedereen de mogelijkheid om het beste uit zichzelf te halen. Want mobiliteit is voor iedereen, en gaat verder dan alleen auto’s. Het aangaan van uitdagingen en het waarmaken van dromen is waar het om draait. Start Your Impossible.

Bron: Toyota USA

Meer info over Start Your Impossible Inschrijven Toyota nieuwsbrief